Languages

Languages

cele mai apreciate masini!

​INTREBARI FRECVENTE

 

 1. Care sunt pasii unei inchirieri ?

A. Rezervarea

Trimiteti solicitarea prin formularul online de rezervari, prin e-mail sau telefonic. Solicitarea trebuie sa contina clasa masinii, perioada de inchiriere, locatia de predare/preluare si numele clientului.

Un reprezentant FlexiCar face si va transmite o rezervare provizorie care blocheaza masina pentru perioada solicitata.

Daca sunteti de acord cu oferta noastra trebuie sa o confirmati in decurs de 48 de ore. Acum aveti o rezervare definitiva.

 

B. Inchirierea

 1. La data, ora si locatia stabilite in rezervare se livreaza masina (spalata interior/exterior si cu plinul facut). La livrare se semneaza contractul de inchiriere, se completeaza fisa de predare-primire a autoturimului si se efectueaza plata.
 2. Inchirierea propriu-zisa. Daca apare orice problema puteti sa ne sunati oricand, suntem la dispozitia dumneavoastra 24h/24.
 3. La data, ora si locatia stabilite se returneaza masina. Finalul inchirierii este consemnat in fisa de predare-primire, se returneaza garantia si se elibereaza o factura daca a fost solicitata.

 

 1. Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea  inchiria un autoturism ?

Pentru a inchiria un autoturism de la FlexiCar trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii :

 • varsta minima acceptata este de 18 ani;
 • sa fie posesorul unui permis de conducere national si/sau international valabil;
 • sa posede un card de credit pentru lasarea garantiei prevazuta pentru inchirierea autovehiculului.

 

 1. De ce documente am nevoie la semnarea contractului ?

La preluarea masinii aveti nevoie de urmatoarele documente:

 1. un permis de conducere valid national si/sau international;
 2. actul de identitate;
 3. un card de credit in numele dvs.

 

 1. Se aplica taxe pentru soferi tineri?
 • pentru soferii cu experienta intre 0-1 ani se va percepe o taxa de 300€ pentru clasele A, B, C, D, D2, E, F  si 500€ pentru clasele  F1, G, G2, P, P1, P2, L, L1.
 • pentru soferii cu experienta intre 1-3 ani se va percepe o taxa de 100€ pentru clasele A, B, C, D, D2, E, F  si 300€ pentru F1, G, G2, P, P1, P2, L, L1.
 • Taxa se aplica per inchiriere, indiferent de durata ei.

 

 1. Ce este inclus in costul inchirierii?

In pretul inchirierii sunt incluse:

 • Protectie furt (TP)
 • Collision Damage Waiver (CDW)
 • Taxe de drum
 • Kilometrii nelimitati pe teritoriul Romaniei.

 

 1. Pot preda masina intr-un oras diferit fata de cel de plecare?

Da, este posibil. Puteti preda masina in orice oras unde exista o agentie FlexiCar cu mentiunea ca se va percepe o taxa cuprinsa intre 30€ si 250€ in functie de distanta.

 

 1. Ce presupune asigurarea CDW?

Collision Damage Waiver (CDW) reprezinta o fransiza pentru avarii (responsabilitate), numita si Garantie pentru daune, care poate varia intre 1900€ si 3000€ in functie de clasa autovehiculului  specificat in Contractul semnat de parti. Garantia obligatorie se depune la semnarea Contractului, va fi blocata de catre FlexiCar pe un card de credit si va fi restituita Clientului la returnarea autovehiculului in aceleasi conditii.

 

 1. Poate fi redusa garantia prevazuta pentru acoperirea riscurilor rezervarii?

Da, poate fi redusa prin achitarea SCDW. Super Collision Damage Waiver (SCDW) reprezinta o taxa de reducere a garantiei CDW. Tarifele variaza in functie de clasa masinii. Prin plata taxei SCDW, responsabilitatea Clientului in caz de avarii si/sau furt pentru autoturismul inchiriat, se reduce de la valoarea Garantiei mentionata mai sus, la o valoarea minima.

 

 1. Exista limita de kilometri?

Pretul inchirierii include  kilometrii nelimitati pentru deplasarile pe teritoriul Romaniei.

Inchirierile in afara granitelor Romaniei necesita acordul scris al FlexiCar si se supun unor conditii speciale.

 

 1. Inchirierea in afara granitelor se supune unor conditii speciale?

Inchirierile in afara granitelor Romaniei necesita acordul scris al FlexiCar si se supun unor conditii speciale. Exista o limita de 400 km/zi iar pentru depasirea limitei de km se va percepe o taxa de 0,10€ / km. Pentru obtinerea documentelor necesare tranzitului granitelor se va percepe o taxa de 50€ (exceptie: se va percepe o taxa de 100€ pentru Turcia). Tariful aferent inchirierilor cu iesire din tara va fi cu 15€/zi mai mare decat tarifele de lista.

Depozitul de garantie pentru iesirea din tara este de minim 1000€ si maxim 5000€.

 

 1. Cate persoane pot conduce masina inchiriata, se percep taxe suplimentare ?

Masina inchiriata poate fi condusa de titularul contractului si de alti soferi aditionali indicati in contract. Taxa pentru soferi suplimentari va fi de 15€/utilizator. Prin inscrierea in Contract a acestora accepta faptul ca trebuie sa indeplineasca conditiile de inchiriere FlexiCar.

 

 1. Cum procedez in cazul in care doresc sa prelungesc durata inchirierii ?

Pentru prelungirea duratei de inchiriere trebuie sa luati legatura cu reprezentatii nostrii cu cel putin 24 de ore inainte de data expirarii contractului. Daca masina este disponibila se face un act aditional de prelungire si se plateste noua perioada de inchiriere (plata se poate face la oricare din agentiile FlexiCar din tara sau la distanta prin carte de credit/virament bancar).

 

 1. Ce trebuie sa fac in cazul unui accident rutier sau daca masina are o defectiune mecanica ?

Pe toata durata inchirierii reprezentantii FlexiCar din toate agentiile regionale va stau la dispozitie. Primul pas este sa ne contactati imediat. Datele de contact le gasiti pe contractul de inchirieri auto.Reprezentatii FlexiCar Rent-a-Car va vor oferi asistenta necesara.

In caz de defectiune tehnica beneficiati de asistenta rutiera non-stop si de masina la schimb, in cazul in care defectiunea nu poate fi remediata imediat.

In caz de accident clientul trebuie sa procure si apoi sa ofere catre FlexiCar copii ale actelor persoanele terte implicate in accident (polita de asigurare RCA, carte de identitate, permis de coducere, certificat de inmatriculare) raportul politiei sau constatarea amiabila. Daca persoana care inchiriaza autoturismul si/sau celalalt participant sunt persoane straine, trebuie sa se efectueze investigatia la fata locului si trebuie anexat raportul politiei.